veteran-motorok.com / blog / 2012 / 02 / 11 / Berva karburátortakaró lemez

Berva karburátortakaró lemez

Több hónapos keresés után kaptam egy hívást - egy pár jó állapotú Berva karburátortakaró lemezt kínáltak nekem a Veterán Autó-Motorban feladott hirdetésemre. Korábban is kaptam ajánlatokat, de sajnos egyik sem volt elfogadható, vagy a lemez volt teljesen elrohadva, vagy az ár volt nagyon elrugaszkodott...

Izgultam amikor végre a kezemben volt a postai csomag, de szerencsére nem volt okom rá, tökéletesek a lemezek, csak fel kell újítani őket.

berva-karburator-takaro-lemez.jpg

A képen láthatóak a karburátortakaró lemezek, és egy új ülésgumi. Ez utóbbi utángyártott, és nagyon jó. Csatári Sanyi bácsi árulta megbízásból a legutóbbi Szigetszentmiklósi veteránbörzén, akkor láttam meg amikor komplett küllőszettet vettem nála a Bervához.

Van egy úriember aki utángyártja ezeket a karburátortakaró lemezeket, de nem préselve mint anno, hanem kézi munkával gyártva ami nem lenne probléma, ha nem adná őket aranyáron... 10.000 Ft-ot kér egy párért, amikor 14.000 Ft-ért lehet kapni eredetit. Azért a kettő között elég nagy a minőségbeli különbség.

Ráadásul most kaptam még egy hívást, hogy van egy újabb pár motortakaró lemez, szintén eredeti, 8.000 Ft-ért! Ha minden jól megy meg is veszem, így már két Bervát csaknem hiánytalanul fel tudok újítani.

Hiányzik még egy csomagtartó, egy láncvédő, egy szerszámos fedél, és pár apróság.

Sajnos nincs fűtött garázsom vagy műhelyem ezért nem tudok ilyenkor haladni... Várom a jobb időt, viszont addig is ha így megy tovább, lassan beszerzek minden hiányzó alkatrészt, és akkor nekiugrok a felújításnak.

Komment:


veteran-blog Archívum

third
Powered by divopia.cms - tartalomkezel� rendszer Bejelentkez�s a divopia.cms tartalomkezel� rendszerbe Copyright © 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 Designcraft webdesign
Veterán és oldtimer mopedek, segédmotorok és motorkerékpárok - oldtimer, veterán, antik, moped, segédmotor, motorkerékpár