veteran-motorok.com / blog / 2011 / 12 / 31 / A meggypiros és az almazöld Berva

A meggypiros és az almazöld Berva

Címkék:
 
berva

Ma, az év utolsó napján több időm volt átnézni a két hozzám került Bervát. Az almazöld újra van festve, nincs rajta csíkozás, horpadtak kicsit és rozsdásak a sárvédők. Az első sárvédő nem lett újrafestve, úgyhogy ott látszik az eredeti almazöld festék színe, és a piros-arany csíkozás.

Berva

A zöld Berva is korai típus, de már elektromos kürttel szerelték. Kilométerórás változat  (ami sajnos hiányzik), a kormány nem a későbbi egyenes, hanem még a hajlított, így felhasználhatom a tűzpiros Bervám kormánya helyett, ami sajnos törött. Ugyanígy felhasználhatom a kipufogóját, ami szerencsére nem horpadt.

A blokk átfordul, a karburátorból az úszóház fedél hiányzik, a vödörnyi alkatrész között találtam hozzá egy másikat, de annak a benzincsőnél hibás a menete, és egy későbbi változathoz való. Az úszó és az eredeti súber benne van. A zöld motoron rajta van a sztender rögzítő rugó. Egyik oldalon van csak pedál, és azt hiszem Komáré lehetett valaha.

Berva

Mindkét Berván jó állapotú a szerszámos, igaz a krómozott teteje mindkettőnek hiányzik. Van mindkettőn csomagtartó, de át vannak alakítva, meg lettek erősítve valamikor, így ezek nem eredetiek sajnos, bár jobb mint a semmi, mert a Berva csomagtartó sajnos drága kincs mostanában. A kerekek elég jó állapotúak, főleg a Ballon Emergé gumik. Hiányoznak az ülések, helyettük két régi kerékpárülést használtak a Bervákon, az egyik Csepel Robusta. Sajnos karburátor takaró lemez egyiken sincs.

Berva

A meggypiros Berva a kilométeróra nélküli korai változat, majdnem komplett, hiányai az ülés, láncvédő, takarólemez. A kipufogó kicsit horpadt, úgy mint a tűzpiroson. Pedálok a hajtókarokkal eredetiek.

Berva

A meggypiros Bervát is eredetileg alkatrésznek szántam, de be kell látnom, hogy teljesebb mint a piros... Most vagy ezt újítom csak fel, a többi alkatrészt eladom, vagy mindkettőt felújítom, és csak a maradékot adom el?

Az eladó szerint két éve még járt a motorja, a következő blogbejegyzésben utánajárok ennek is...

Komment:


veteran-blog Archívum

third
Powered by divopia.cms - tartalomkezel� rendszer Bejelentkez�s a divopia.cms tartalomkezel� rendszerbe Copyright © 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 Designcraft webdesign
Veterán és oldtimer mopedek, segédmotorok és motorkerékpárok - oldtimer, veterán, antik, moped, segédmotor, motorkerékpár